LIVE TEXT | Rusia. Hodorkovski despre rebeliunea lui Prigojin: „Amploarea daunelor aduse regimului este fantastică”

LIVE TEXT | Rusia. Hodorkovski despre rebeliunea lui Prigojin: „Amploarea daunelor aduse regimului este fantastică”

Probabilitatea menținerii lui Putin la putere până în 2036 a fost redusă la zero, consideră fostul oligarh rus.

Soldați ai grupului Wagner. Foto: Profimedia

UPDATE 02.44 Incendiul la depozitul de petrol din Voronej a fost eliminat.

Stingerea unui incendiu la un depozit de petrol din Voronezh© EMERCOM din Rusia

În urma incendiului, un tanc de 5.000 de metri cubi cu kerosen de aviație pe o suprafață de 800 de metri pătrați a fost distrus de incendiu. Potrivit informațiilor operaționale, nu au fost victime. Incendiul a fost stins la ora 00:40 (ora Bucureștiului)”, a spus ministerul într-un comunicat. Se precizează că în stingerea incendiului au fost implicate 97 de persoane și 31 de echipamente. La stingere a fost implicat un tren de pompieri.

UPDATE 02.05 SUA vor amâna introducerea de noi sancțiuni împotriva lui „Wagner”: WSJ a menționat motivul. Departamentul de Stat al SUA a decis să amâne introducerea planificată a sancțiunilor împotriva PVK „Wagner” . Este vorba despre restricții privind „afacerea cu aur” a unei companii militare private din Africa. Acesta este scris de publicația WSJ cu referire la surse. Se observă că Statele Unite plănuiau să anunțe marți introducerea de noi sancțiuni asupra „afacerii cu aur” a companiei lui Prigozhin din Africa. Cu toate acestea, au decis să amâne noile restricții. „Washingtonul nu vrea să pară că ia partea cuiva”, a declarat o sursă publicației, explicând motivele unei astfel de decizii.

UPDATE 01.34 Opozantul rus Mikhailo Hodorkovski a comentat rezultatele revoltei liderului PMK „Wagner” Evgheni Prigojin. Hodorkovski consideră că opoziția rusă ar trebui să tragă concluzii. "Ascundem arme. Vom avea nevoie de ele în curând... Această escapadă a slăbit foarte mult regimul. Acum este important să nu lăsăm oamenii din majoritatea tăcută să uite ce a spus Prigojin despre baza absolut incorectă a războiului. Și despre cât de speriat a fost Putin și întregul său clan de bandiți de hoți erau: „Cum au fugit de la Rostov-pe-Don și Moscova și cum au fost gata să predea orașul bătăușilor lui Kadyrov. Sper că oamenii au înțeles că dușmanii noștri nu sunt deloc ucraineni”, a scris Hodorkovski. "Amploarea pagubelor aduse regimului este fantastică. Probabilitatea menținerii lui Putin la putere până în 2036 a fost redusă la zero - un dictator nu poate fi amuzant. Dacă încep negocierile cu Ucraina, va fi dintr-o poziție mult mai slabă. Independența armata și, prin urmare, capacitatea lor de luptă vor fi reduse drastic”, a spus el. "Așa cum am scris deja - acest guvern hoț va fi demolat de oameni înarmați. Oamenii din regiuni sunt capabili să acționeze. Există o lipsă de coordonare stabilită. . Este necesar să se îmbunătățească. Tăiați comunicațiile de transport, guvernul nu este capabil - problema este în echipamentele de apărare aeriană și echipamentele grele. Trebuie să le aveți. Asta înseamnă să știți de unde să le obțineți. Trebuie să știți exact locația micilor stocuri de arme - lipsa de informare este un obstacol.Oamenii cei mai activi trebuie să aibă o cantitate minimă de arme pentru a captura depozite și a-i elibera pe prizonieri politici. Sabotajul comunicațiilor, atât de transport, cât și de computer, este eficient.Timpul este presant, dacă războiul nu se termină, o nouă rebeliune nu va întârzia să apară”, a adăugat Hodorkovski.

UPDATE 00.41 rosZMI a dezvăluit pierderile armatei ruse. Autoritățile ruse nu au furnizat informații oficiale în această privință. rosZMI a estimat pierderile armatei ruse ca urmare a revoltei lui Prigojin. Între 13 și 20 de soldați au murit în Rusia ca urmare a revoltei șefului PMK „Wagner” Evgheni Prigojin și a mercenarilor săi. Astfel de date sunt furnizate de diverse canale pro-război media și telegrame ale țării agresoare. După cum scrie publicația rusă „ Meduza ”, resursa pro-Kremlin Readovka, fără a cita surse, a declarat că Ministerul Apărării al Federației Ruse a pierdut 15 persoane în urma tentativei de lovitură de stat. Vorbim despre militarii Federației Ruse, care se aflau la bordul avioanelor și elicopterelor doborâte de „Wagner”. În același timp, cel puțin 8 persoane se aflau la bordul aeronavei IL-18, care era un punct de control aerian. Canalul „Rybar” raportează că numărul piloților ruși morți este de fapt de peste 20. Între timp, resursa Fighterbomber, care a raportat doborarea a trei unități de aviație, a declarat că 13 militari au fost uciși. În același timp, autoritățile ruse tac în această privință. Nu există informații oficiale despre pierderile în rândul armatei ruse.

UPDATE 23.32 Girkin a declarat că o lovitură de stat a avut loc cu succes în Rusia. Girkin unul dintre comentatorii militari ai invaziei ruse din Ucraina a declarat că lovitura de stat din Rusia a avut succes. „Chiar dacă presupunem că „Toți, mergem pe drumurile noastre separate”, rămâne de spus că lovitura de stat a avut succes. A doua persoană (de fapt) din stat (Gherasimov, n.ed.) a fost îndepărtată cu forța de la putere”, a scris el. "S-a dat o lovitură de stat. Dacă a fost finalizată sau nu - vom afla în curând (poate chiar mâine)", a adăugat Girkin.

UPDATE 22.15 Priigojin și luptătorii Wagner au părăsit Rostov-pe-Don. Trecătorii îi aplaudă și fac poze cu ei, iar membrii Wagner le mulțumesc locuitorilor din Rostov-pe-Don pentru sprijinul acordat. Se urcă în mașini cu cuvintele „Băieți, să încărcăm, să mergem acasă”, transmite corespondentul news161ru de la sediul Districtului Militar de Sud. „Wagner” PMC plănuiește să revină în tabăra de antrenament din „LPR”, a declarat pentru RIA Novosti unul dintre „Wagnerii” prezenți la Rostov. Luptătorii PMK „Wagner” au început să părăsească teritoriul din apropierea sediului Districtului Militar de Sud din Rostov-pe-Don, relatează TASS. Guvernatorul Rostovului, Golubev a declarat că PMC „Wagner” a părăsit Rostovul și s-a îndreptat spre taberele lor de antrenament. „Mulțumesc tuturor celor care, în aceste condiții extraordinare, au asigurat funcționarea coordonată a sistemelor de susținere a vieții în capitala Donului și în întreaga regiune Rostov”, a spus el.

ȘTIRE INIȚIALĂ În Rusia, forțele de securitate efectuează raiduri în masă asupra reședințelor actualilor și foștilor mercenari Wagner și le cer garanții că nu se vor alătura rebeliunii armate a lui Prigojin. După cum relatează „Vazhnye istorii” , raiduri în masă ale agenților și angajaților FSB au loc simultan în mai multe orașe rusești în căutarea foștilor și actualilor luptători ai PMK „Wagner”. Rudele „Wagnerilor” au informat publicația despre acest lucru. Se observă că poliția de proximitate și ofițerii FSB vin la casele mercenarilor, caută bărbații și îi amenință cu un articol penal de „trădare” dacă aceștia se alătură rebeliunii lui Prigojin. „Vazhnye istorii” știe despre vizita de noapte a forțelor de securitate de la mama unui mercenar „Wagner” rănit din regiunea Ryazan. Fiul ei a fost luat fără acuzații. Forțele de securitate au venit și noaptea la mama unui militant PMK recrutat din colonia din Voskresensk. Fiul nu era acasă, acum îi este frică de persecuție”, se arată în mesaj. Se observă că raiduri similare au avut loc în Orenburg, Oryol, regiunea Voronej și regiunea Krasnodar. Bărbații care au refuzat să semneze promisiuni care garantează neaderarea la PMK au fost reținuți.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...